IZO wonen

Zonnepanelen installatie

Alles wat je moet weten voor de installatie en aanschaf van zonnepanelen

  • Gratis & vrijblijvend een offerte voor uw woning
  • Bespaar tot 30% op je jaarlijkse energiekosten
  • Deskundig advies van specialisten
Vraag gratis offerte aan

 

zonnepanelen instal Waar moet ik op letten bij de installatie van zonnepanelen?

Steeds meer woningen stappen over naar duurzame energie om te besparen op maandelijkse energielasten. Om zonnepanelen te installeren komt er veel op u af. Wat zijn de kosten voor een installatie? Hoelang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdient? En waar moet ik op letten bij het plaatsen van nieuwe zonnepanelen? Wees gerust! Wij helpen u graag verder. Op deze pagina behandelen we veel gestelde vragen en geven we inzicht in de installatie van zonnepanelen.

Het is ook mogelijk om direct contact op te nemen met een van onze specialisten of gratis een offerte aan te vragen via de knop hieronder. Wij verwerken uw aanvraag binnen 24 uur en reageren binnen enkele werkdagen.

 

Offerte aanvragen    Gratis adviesgesprek

Welke onderdelen zijn nodig om zonnepanelen te installeren?

 

De installatie zonnepanelen bestaat uit meer dan alleen een paneel en een kabel voor aansluiting. Om gebruik te maken van zonnepanelen moet de energie omgezet worden naar bruikbare stroom voor je woning. Daarnaast wilt u wel een installatie waarop u kan vertrouwen en die lang meegaat zodat u niet voor verassingen komt te staan. Dus welke onderdelen zijn er nodig voor een installatie?

Zonnepanelen: 

Als eerste wil je betrouwbare kwaliteit zonnepanelen met genoeg rendement. Dit is afhankelijk per woning. Bij een kleiner dakoppervlak heeft u geen keus en zal een zonnepaneel met het hoogste rendement de optie zijn. Indien je een groter dak oppervlak hebt is het mogelijk voor de prijs interessanter om meer zonnepanelen aan te schaffen voor een lager rendement. Staar je daarom ook niet te veel blind op te prijzen van zonnepanelen. Bij IZO wonen kiezen wij bewust voor zonnepanelen die lang meegaan en genoeg rendement opleveren voor jouw woning. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de garantie van de zonnepaneel producent. Ook hier letten onze specialisten op. 

Omvormer:

Zonder omvormer heeft u niks aan de zonnepanelen. Deze omvormer is essentieel om de gelijkstroom van de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom. Deze wisselstroom kan vervolgens gebruikt worden in en rondom uw woning. Wel zo handig! Let op, het is belangrijk dat deze omvormer beschermt wordt tegen oververhitting. Daarom kijken onze installateurs naar een plek waar de omvormer genoeg gekoeld kan worden door bijvoorbeeld ventilatie van verse lucht.

Om nog meer rendement uit uw zonnepanelen te halen kunt u ook kiezen voor micro-omvormers. Met deze micro-omvormers is ieder zonnepaneel gekoppeld aan een afzonderlijke micro-omvormer. Hierdoor verhoog je het rendement van de zonnepanelen. 

Meetstation: 

Een meetstation klinkt redelijk vanzelfsprekend. Het zorgt ervoor dat het vermogen van de zonnepanelen wordt gemeten. Via het meetstation kunt u snel zien wanneer een zonnepaneel niet goed functioneert. Het meetstation is niet noodzakelijk om de installatie te laten werken, maar wordt wel ten zeerste geadviseerd. 

Montagebrackets: 

Het montagebracket, ook wel draagstructuur, is een vereiste voor de installatie van uw zonnepanelen. Hierop worden de zonnepanelen vastgezet aan het dak. Zeker in een regenachtig klimaat zoals Nederland met mogelijke windstoten is het belangrijk dat je zonnepanelen bestendig zijn tegen hevige onweersbuien. Daarnaast zorgt het montagebracket ervoor dat de zonnepanelen in de correcte hoek zijn gepositioneerd voor maximaal rendement. Afhankelijk van uw dak en de zonnepanelen bieden wij diverse draagstructuren bestendig tegen hevige weersomstandigheden. 

Bekabeling: 

Om de zonnepanelen via een omvormer te verbinden met de meterkast heeft u een goede bekabeling nodig. Deze bekabeling moet bestendig zijn tegen extreme weersomstandigheden. Bij IZO Wonen maken we gebruiken van goed geïsoleerde bekabeling om te voorkomen dat uw zonnepanelen niet meer stroom kunnen leveren aan uw meterkast. 

 

Offerte aanvragen 

 

installatie zonnepaneel

 

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

 

De kosten voor zonnepanelen zijn afhankelijk van veel diverse factoren. Zo heeft het dak invloed op welk type zonnepanelen en het aantal zonnepanelen de beste optie is. Voor een groot dak is het mogelijk voordeliger om meer zonnepanelen, maar met een lager rendement te plaatsen. Bij een klein dak is dit een ander verhaal. Ook andere materialen zoals een omvormer, de montagematerialen en installatiekosten hebben invloed op de totale kosten van een zonnepanelen installatie.

Bij IZO wonen kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen die past bij uw woning. zo komt u niet voor verrassingen te staan en krijgt u helderheid in de kosten voor uw woning. Vraag vrijblijvend een offerte aan en we helpen u graag verder met maatwerk advies!

 

Offerte aanvragen     Gratis adviesgesprek

 

Reviews zonnepaneel installatie

Meer reviews

 

Jacob Woudt, Purmerend

IZO Wonen heeft een zeer goede indruk achtergelaten. Ze zeggen wat ze doen en ze doen wat ze zeggen.

De zonnepanelen zijn naar mijn volle tevredenheid geinstalleerd binnen een dag. De medewerkers van de buitendienst hebben uitgelegd hoe alles werkt en het draaide dezelfde dag. Ook de app van SolarEdge is super handig omdat ik meteen kan zien wat de opbrengst is. Ik ben naar volle tevredenheid geholpen. Proficiat.

★★★★★

M. Kwantes

Tevreden

Tevreden over de verkoper die bij mij thuis kwam en zeer tevreden over de 2 mensen die de installatie geplaats hebben keurig alles in overleg geplaatst en goed achter gelaten bv alle afval meegenomen al met al 5 sterren.

★★★★★

 

 

Is het verstandig om zelf zonnepanelen te installeren?

Er zijn enkele redenen waarom het niet verstandig is om zelf uw zonnepanelen te plaatsen. Zo kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld beschadigen. Zodra een zonnepaneel beschadigd wordt bij het zelf plaatsen, kunt u niet zomaar een zonnepaneel terugbrengen of inruilen. Zodra installateurs de zonnepanelen plaatsen weet u zeker dat dit op de correcte wijze wordt gemonteerd en u niet voor onverwachtse kosten komt te staan door beschadiging. Kies daarom voor een professionele installateur met ruime ervaring. Zo komt u niet voor verassingen te staan en wordt u volledig ontzorgt.

 

Gratis adviesgesprek 

 

 

Waarom je niet moet blindstaren op offerte vergelijken!

Wij adviseren om niet blind te staren op offerte vergelijkers. Er zijn altijd goedkopere spelers op de markt waarbij zonnepanelen er goedkoop en aantrekkelijk uitzien. Echter heeft deze prijs ook invloed op de kwaliteit van uw zonnepanelen. Hierdoor haalt u minder rendement uit de panelen wat uw uiteindelijk meer geld kost dan als u kiest voor een paneel van hogere kwaliteit. Bij IZO wonen kijken we altijd naar de beste optie voor uw woning. Samen kijken we naar de betaalbare opties en geven we een eerlijk advies voor uw woning zodat u het meeste uit de zonnepanelen haalt. Vraag hieronder gratis en vrijblijvend een offerte aan en we helpen u graag verder!

 

Offerte aanvragen